Rosmarin grissini
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
25 g färsk jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1.5 dl ljummet vatten
1 st ekologisk äggvita
0.5 dl god olivolja
2 kvistar rosmarin
5 dl vetemjöl
flingsalt
En kruka rosmarin
Tips
Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.
2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.
3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.
4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
Tack o lov för datorn, så att man alltid kan hitta det man behöver, ex. grissinipinnars recept.
5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
9. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!
Här njuter jag av att baka och laga mat, samtidigt som jag har utsikt över havet.
Recept och allt annat hittar man ju lätt på datorn, tack o lov.
Kolla in min sköna utsikt vid köksbänken, visst kan man väl bli inspirerad att pyssla och greja.
Goda Grissina pinnar till middagen på lördag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar