Så här lagar du världens bästa julkola och så här kan du
slå in den i snitsig presentförpackning med röda band, att ge bort till
någon du tycker väldigt mycket om.
50 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl socker
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (minst 70 %)
Koka samman allt utom chokladen i en kastrull tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas kallt vatten och se om den går att forma till en kula) . Ta från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen och häll ut på bakplåtspapper. Låt stelna och skär i rutor.
Ur boken Söta saker, av Therésia Erneborg för Gullers Förlag
Annelie
50 g smör
1 dl ljus sirap
3 dl socker
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (minst 70 %)
Koka samman allt utom chokladen i en kastrull tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas kallt vatten och se om den går att forma till en kula) . Ta från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen och häll ut på bakplåtspapper. Låt stelna och skär i rutor.
Ur boken Söta saker, av Therésia Erneborg för Gullers Förlag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar