14 november 2012


Receptet:
Tinells chokladkaka
farligt god och tyvärr inte så nyttig.
3 ägg
1,5 dl mjöl

3dl strösocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
200 g smör

Glasyr:
Den absolut godaste som finns.
50 g smält smör
200 g philadelphia ost
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret, blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Häll i smord och bröad form och grädda kakan ca 20-25 min i 180 grader. Låt svalna.

Häll alla ingredienser till glasyren i en skål och rör ihop. Bred glasyren på kakan.
Kakan bör få svalna ordentligt och stå till sig åtminstone ett par timmar, annars blir den lite väl kladdig och sockret hinner inte smälta helt. Allra godast är den nog ändå dagen efter... :) Alternativt kan man nog grädda den några minuter till. God är den i alla fall :)


Annelie

Inga kommentarer: